Laatste nieuws

Patiëntenadviesraad, arts en verpleegkundige zetten handtekening onder bouwcontracten

Patiëntenadviesraad, arts en verpleegkundige zetten handtekening onder bouwcontracten
8 november 2013
 

Vanochtend om 11.00 uur zetten Frank van Drunen, voorzitter van de patiëntenadviesraad, chirurg-oncoloog Onno Guicherit en verpleegkundige Karin Kokshoorn hun handtekening onder het contract met hoofdaannemer VORM voor de nieuwbouw van de verpleegafdelingen van MCH Antoniushove. Deze drie symboliseren de gedachte achter de nieuwbouw: moderne verpleegafdelingen, waar artsen en verpleegkundigen beter kunnen samenwerken en de patiënt na een zo prettig mogelijk verblijf weer snel naar huis kan. Bestuursvoorzitter Willem Geerlings zette ook zijn handtekening onder de overeenkomst, om die rechtsgeldig te maken.

 

Met het tekenen van de contracten verplaatst het werk voor de nieuwe verpleegafdelingen zich naar buiten. Het komende half jaar staat in het teken van de bouw van de parkeerkelder. Eerst wordt daarvoor de damwand in de grond gedrukt. Dat gebeurt trillingsvrij, waardoor er nauwelijks geluidoverlast zal ontstaan. Vervolgens wordt een bemalingssysteem aangebracht om het grondwater uit de bouwput te pompen. Het weggepompte water wordt in het retourveld aan de zijde van de Heuvelweg met filters weer diep in de grond teruggebracht. Zo wordt de grondwaterstand zo min mogelijk beïnvloed. Na het uitgraven van de bouwput, starten de aannemers met de fundering, keldervloer en wanden. Deze onderdelen worden gemaakt van beton, dat wordt gestort in een bekisting. Er zijn geen funderingspalen nodig. Alleen onder de nieuwe entreehal direct naast het bestaande ziekenhuis moeten funderingspalen komen. Om (geluids)overlast te voorkomen, is gekozen voor schroefpalen die trillingsvrij worden aangebracht.

 

Op de begane grond van de nieuwbouw komt de hoofdentree, centrale hal, bloedafname, apotheek, huisartsenpraktijk en restaurant. Op de 1e en 2e verdieping komen de verpleegafdelingen met voor het grootste deel ruim opgezette eenpersoonskamers met eigen badkamers. Op de 1e verdieping komt ook een binnentuin. In de kelder en deels op de begane grond komt een parkeergarage. Meer informatie over de nieuwbouw? Kijk voor de planning en ander nieuws op www.mchaaglanden.nl/nieuwbouw-antoniushove Volg het MCH via @mchaaglanden op Twitter, ook daar vermeldt het MCH nieuws over de verbouwing.

Specialisme 
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.