Laatste nieuws

17 februari 2015. Zaterdag 21 februari 2015 verhuist Apotheek Antoniushove naar de nieuwbouw bij MCH Antoniushove. De oude locatie van de apotheek (hier tegenover) maakt ruimte voor de inrit van de parkeergarage. Omdat de centrale hal van de nieuwbouw op 21 februari nog niet in gebruik is, komt er een tijdelijke ingang voor de apotheek.

11 februari 2015 - De Haagse wethouder Karsten Klein (Zorg en Welzijn) heeft vanmiddag samen met een verpleegkundige van de ambulancezorg GGD Haaglanden op het Spuiplein de regionale publiekscampagne ‘Herken een hartaanval, bel direct 112’ gelanceerd. 

29 januari 2015 - Op 4 februari 2015 bestaat Bronovo 150 jaar. Het ziekenhuis is begonnen als Diaconesseninrichting in de Kazernestraat in Den Haag met zuster Sara Katarina de Bronovo aan het roer. Later is het ziekenhuis naar haar genoemd. Bronovo – inmiddels gefuseerd met het MCH – staat met diverse activiteiten stil bij deze lange traditie in de gezondheidszorg.  

14 januari 2015 - Vandaag om 14.00 uur is de officiële opening van de inloopkamer voor patiënten met kanker en hun naasten. Patienten met kanker kunnen er terecht na de diagnose, tijdens hun behandeling maar ook gewoon voor een kopje koffie om te praten met lotgenoten. De inloopkamer is te vinden in het MCH Westeinde. Als de nieuwbouw in MCH Antoniushove klaar is dan komt daar ook een inloopkamer.

 

5 januari 2015.  Op 1 januari 2015 zijn het MCH en Bronovo-Nebo juridisch gefuseerd. De stichting staat geregistreerd onder de naam Stichting Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo. 

 

16 december 2014 - Het MCH en Bronovo zijn voor het jaar 2015 gecontracteerd door alle zorgverzekeraars. Lees verder voor een overzicht van alle zorgverzekeraars waarmee het MCH en Bronovo een contract hebben. Echter, niet alle zorgverzekeraars vergoeden uw ziekenhuisbezoek volledig.

 

23 december 2014 - Patiënten met een gestoorde nierfunctie hebben bij een CT-scan met contrastvloeistof een groter risico op complicaties. Uit de Salina-studie, een onderzoek van onder meer artsen uit het LUMC, Bronovo en MCH, blijkt dat een korte voorbehandeling met natriumbicarbonaat goed beschermt tegen dat risico. Deze aanpak is voor de patiënt minder belastend dan de methode die tot nu toe gebruikt werd.

 

17 december 2014 - Patiënten met een groot herseninfarct herstellen beter en sneller als je hun afgesloten bloedvat snel weer openmaakt met een katheter. Ze hebben dan minder hersenschade, minder neurologische klachten en functioneren beter in het dagelijks leven. Dat blijkt uit onderzoek van een grote groep Nederlandse neurologen, radiologen en neurochirurgen. Onderzoeksdeelnemer MCH, een van de grotere neurovasculaire centra in Nederland, past deze behandeling al langer toe.

Vandaag, 16 december wordt de 300ste patiënt behandeld met IORT, intraoperatieve radiotherapie. Het MCH is in de regio het enige ziekenhuis dat deze behandeling sinds 2010 aanbiedt. Bij deze behandeling voor patiënten met borstkanker van 60 jaar en ouder wordt tijdens de borstsparende operatie direct en eenmalig de wondrand in de borst bestraald.

10 december 2014 - Met ingang van 1 maart 2015 neemt drs. Joop Hendriks, bestuurder MCH en Bronovo-Nebo, afscheid van dit ziekenhuis om lid raad van bestuur van het Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis Den Helder te worden.

 

8 december 2014 - Oncologisch maatschappelijk werker Caro van der Wijk, verbonden aan het Bronovo in Den Haag, heeft donderdag een lintje gekregen. Zij heeft als eerste in Nederland dit beroep ontwikkeld en ervoor gezorgd dat er sinds 2012 een opleiding bestaat. Caro van der Wijk kan nog steeds niet geloven dat ze een lintje heeft. ‘Ik was overdonderd en had dit nooit verwacht. Het is echt een enorme waardering.’

4 december 2014 - Zaterdag 29 november is er een hoofdschakelaar van de hoogspanning (10.000V) vervangen die energie levert aan circa eenderde deel van het ziekenhuis. Gedurende de werkzaamheden, die 12 uur duurden, heeft dit deel van het ziekenhuis volledig gedraaid op de bestaande noodstroomaggregaten en hier geen hinder van ondervonden.

4 december 2014 - Bregje Thomassen, wetenschapscoördinator van de afdeling Orthopedie van het MCH, promoveert vandaag op haar proefschrift met de titel ‘Patiënt pain and blood management in total hip and knee arthroplasty’. Uit dit onderzoek blijkt onder meer dat lokale pijnbestrijding zorgt dat patiënten sneller in staat zijn om te starten met de revalidatie. Ook bewees het onderzoek dat het niet loont om standaard bloedbesparende technieken toe te passen bij knie- en heupoperaties. Inmiddels heeft het MCH naar aanleiding van deze bevindingen een nieuw behandelprotocol voor knie- en heupoperaties.

24 november 2014 - Op 10 november hield internist ouderengeneeskunde in Bronovo, Gerard Jan Blauw, in Leiden zijn intreerede als bijzonder hoogleraar interne geneeskunde. De titel van de oratie luidt ‘Van specialisatie naar basiszorg’. Daarin stelt Gerard Jan Blauw dat ouderengeneeskunde meer is dan een specialisatie.

 

20 november 2014 - Vanmiddag opent oud-MCH-bestuurder en -internist-nefroloog Willem Geerlings de nieuwe dialyse-afdeling van MCH Westeinde. De nieuwe, lichte ruimte is zo opgezet dat de patiënten een zo prettig mogelijk verblijf hebben. Zij moeten hier immers iedere week drie keer gemiddeld vier uur aanwezig zijn om hun bloed te reinigen. Vanaf 1 december kunnen zij zeven dagen per week op de nieuwe afdeling terecht.

 

20 november  2014 - Het regionaal soa-centrum Den Haag van GGD Haaglanden, het HagaZiekenhuis en Medisch Centrum Haaglanden (MCH) komen op donderdag 27 november met een Gezondheidsbus naar het Spuiplein.  Onder het motto ‘Hiv? Je kunt het maar beter weten’ kunnen bezoekers zich daar tussen 10.30 uur en 18.00 uur gratis en anoniem laten testen op de aanwezigheid van het hiv-virus.

 

19 november 2014 - Bronovo en het MCH zijn voor het jaar 2015 gecontracteerd door de volgende zorgverzekeraars: Achmea, CZ, DSW en Stad-Holland, Multizorg en VGZ. Voor het jaar 2015 zijn het MCH en Bronovo nog in onderhandeling met zorgverzekeraar Menzis (waaronder ook de merken Anderzorg en Azivo). Via onze website houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

7 november 2014 - Het Elsevier-onderzoek naar de beste ziekenhuizen bestaat nu 5 jaar. Dit jaar maakt Elsevier daarom de balans op van 5 jaar onderzoek naar kwaliteit van zorg. Bronovo behoort tot de 16 ziekenhuizen die 5 jaar achtereen een eindscore hoger dan gemiddeld hebben laten zien. Over deze consistente kopgroep schrijft Elsevier dat ze ‘de waarborgen voor optimale zorg hoogstwaarschijnlijk in huis hebben – afgaande op de eisen die de sector zichtzelf stelt’. Het MCH behaalt ook op de onderwerpen die dit jaar van belang zijn een bovengemiddeld eindoordeel. Over de hele linie biedt ook het MCH dus goede kwaliteit van zorg volgens dit onderzoek.

 

27 oktober 2014 - Vandaag gaat de gezamenlijke mammapoli van MCH en Bronovo van start in MCH Antoniushove in Leidschendam. Borstkankeroperaties worden hier al sinds 2013 verricht door een gespecialiseerd team van beide ziekenhuizen. Door alle zorg voor borstkankerpatiënten te concentreren op één locatie, wordt de zorg nog beter. Patiënten kunnen hier niet alleen binnen 24 uur terecht, maar krijgen ook binnen 24 uur de diagnose met eventueel behandelplan, of plan voor aanvullende diagnostiek.

27 oktober 2014 - Vitiligo is een huidaandoening die zorgt voor melkwitte vlekken op de huid door het verdwijnen van pigment. In Nederland komt deze aandoening bij ongeveer 240.000 mensen voor. MCH-dermatoloog dr. Wietze van der Veen – die als pigmentspecialist jarenlang aan het hoofd stond van het Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP) in het AMC in Amsterdam – schreef samen met journalist Lucy Beker, bestuurslid van de Landelijke Vereniging voor Vitiligo-Patiënten, een informatief boek over deze ziekte in de serie Spreekuur Thuis van uitgever Poiesz.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.