Laatste nieuws

14 april 2015 - Vandaag verdedigt dermatoloog in opleiding Marije Kroon haar proefschrift  met als titel “Pigmented Skin Disorders; evaluation and treatment” bij de Universiteit van Amsterdam. Een van haar co-promotors is dr. Wietze van der Veen, als dermatoloog verbonden aan Medisch Centrum Haaglanden en het AMC. Hij vertelt: “Marije heeft in haar onderzoek een aantal bevindingen gedaan die direct van belang zijn voor onze patiëntenzorg. Op de pigmentpoli van Medisch Centrum Haaglanden maken we hier inmiddels al gebruik van.”

8 april 2015 - Sinds 11 februari 2015 is de campagne 'Herken een Hartaanval, bel direct 1-1-2' in de regio Haaglanden van start gegaan. Ook tijdens de Hartweek (5 tot en met 11 april 2015) staat de strijd tegen hart- en vaatziekten centraal. Tijdens de Hartweek gaan ruim 60.000 collectanten de deuren langs om ook uw bijdrage te vragen voor de strijd tegen hart- en vaatziekten. Met het geld dat wordt opgehaald, doet de Hartstichting meer onderzoek.

 

30 maart 2015 - Zaterdagmiddag kreeg orthopedisch chirurg Boni Rietveld, oprichter van het Medisch Centrum voor Dansers en Musici in het MCH en van de jubilerende Nederlandse Vereniging voor Dans- en MuziekGeneeskunde, de koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau opgespeld door burgemeester van Bloemendaal Aaltje Emmens-Knol. Zij was hiervoor in het Erasmus MC te Rotterdam, waar Rietveld aanwezig was als medeorganisator van het symposium ‘Genees & Kunst 15’.  

 

27 maart 2015 - Sommige patiënten met borstkanker komen in aanmerking voor IntraOperatieve RadioTherapie (IORT). In Nederland kan dit alleen bij MCH-Bronovo (locatie MCH Westeinde) in Den Haag en in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Intraoperatieve radiotherapie is operatie én bestraling in één keer. Dat betekent voor patiënten minder pijn en sneller hun leven oppakken.

24 maart 2015. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en MCH-Bronovo gaan een vergaande samenwerking aan met als doel de zorg voor de patiënten met kanker in de Leids-Haagse regio beter en toegankelijker te maken. Voor elke kankersoort werkt één gespecialiseerd team van artsen en verpleegkundigen vanuit beide locaties aan de beste behandeling voor iedere patiënt. Patiënten beslissen mee over hun eigen behandeling en worden actief betrokken bij klinisch wetenschappelijk onderzoek. Zo bieden beide ziekenhuizen excellente zorg dichtbij de patiënt.

24 maart 2015 - De telefoonstoring met KPN is verholpen en het MCH is weer bereikbaar via de gebruikelijke telefoonnummers. Ook de wachtrij-informatie werkt weer goed.  

20 maart 2015 - Zaterdagmiddag 28 maart viert de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde haar 10-jarig bestaan. Deze dag organiseert zij - samen met de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst - haar 15e symposium onder de naam ‘Genees & Kunst 15’. Dagvoorzitter Astrid Joosten zorgt dat alle centrale onderwerpen – blessures, ziektes en psychische gesteldheid van uitvoerende kunstenaars – goed aan bod komen.

10 maart 2015 - Sinds kort is het in MCH en Bronovo mogelijk een zeer gerichte en daardoor minder belastende biopsie van de prostaat uit te voeren. Het ziekenhuis beschikt als enige in de regio Haaglanden over een echoapparaat dat de MRI-beelden samenvoegt met echobeelden, waardoor het mogelijk is om het afwijkende gebied heel precies te biopteren.

9 maart 2015 - Vandaag ondertekenen MCH en Bronovo-Nebo bestuursvoorzitter Paul Doop, manager RCWEST Naomi Nathan en de hoofdaannemers van de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden JPvanEesteren, Unica en Kuijpers de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van het radiotherapiecentrum bij MCH Antoniushove. In april start de bouw met het inrichten van de bouwplaats.

4 maart 2015 - Overmatige drukte op de spoedeisende hulp kan gevaarlijke situaties opleveren. Christien van der Linden, verpleegkundige en klinisch epidemioloog in het MCH, ontdekte dat het op twee derde van de SEH-afdelingen die zij ondervroeg (67% van alle Nederlandse SEH’s) meerdere keren per week korte perioden overmatig druk is. Zij onderzocht bovendien maatregelen om dit probleem te bestrijden. Morgen promoveert Van der Linden op dit onderwerp aan de Universiteit van Amsterdam.

2 maart 2015. Door het invoeren van sneldiagnose prostaatkanker in het MCH weten patiënten met verdenking hierop nu binnen drie dagen wat er aan de hand is.

17 februari 2015. Zaterdag 21 februari 2015 verhuist Apotheek Antoniushove naar de nieuwbouw bij MCH Antoniushove. De oude locatie van de apotheek (hier tegenover) maakt ruimte voor de inrit van de parkeergarage. Omdat de centrale hal van de nieuwbouw op 21 februari nog niet in gebruik is, komt er een tijdelijke ingang voor de apotheek.

11 februari 2015 - De Haagse wethouder Karsten Klein (Zorg en Welzijn) heeft vanmiddag samen met een verpleegkundige van de ambulancezorg GGD Haaglanden op het Spuiplein de regionale publiekscampagne ‘Herken een hartaanval, bel direct 112’ gelanceerd. 

29 januari 2015 - Op 4 februari 2015 bestaat Bronovo 150 jaar. Het ziekenhuis is begonnen als Diaconesseninrichting in de Kazernestraat in Den Haag met zuster Sara Katarina de Bronovo aan het roer. Later is het ziekenhuis naar haar genoemd. Bronovo – inmiddels gefuseerd met het MCH – staat met diverse activiteiten stil bij deze lange traditie in de gezondheidszorg.  

14 januari 2015 - Vandaag om 14.00 uur is de officiële opening van de inloopkamer voor patiënten met kanker en hun naasten. Patienten met kanker kunnen er terecht na de diagnose, tijdens hun behandeling maar ook gewoon voor een kopje koffie om te praten met lotgenoten. De inloopkamer is te vinden in het MCH Westeinde. Als de nieuwbouw in MCH Antoniushove klaar is dan komt daar ook een inloopkamer.

 

5 januari 2015.  Op 1 januari 2015 zijn het MCH en Bronovo-Nebo juridisch gefuseerd. De stichting staat geregistreerd onder de naam Stichting Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo. 

 

16 december 2014 - Het MCH en Bronovo zijn voor het jaar 2015 gecontracteerd door alle zorgverzekeraars. Lees verder voor een overzicht van alle zorgverzekeraars waarmee het MCH en Bronovo een contract hebben. Echter, niet alle zorgverzekeraars vergoeden uw ziekenhuisbezoek volledig.

 

23 december 2014 - Patiënten met een gestoorde nierfunctie hebben bij een CT-scan met contrastvloeistof een groter risico op complicaties. Uit de Salina-studie, een onderzoek van onder meer artsen uit het LUMC, Bronovo en MCH, blijkt dat een korte voorbehandeling met natriumbicarbonaat goed beschermt tegen dat risico. Deze aanpak is voor de patiënt minder belastend dan de methode die tot nu toe gebruikt werd.

 

17 december 2014 - Patiënten met een groot herseninfarct herstellen beter en sneller als je hun afgesloten bloedvat snel weer openmaakt met een katheter. Ze hebben dan minder hersenschade, minder neurologische klachten en functioneren beter in het dagelijks leven. Dat blijkt uit onderzoek van een grote groep Nederlandse neurologen, radiologen en neurochirurgen. Onderzoeksdeelnemer MCH, een van de grotere neurovasculaire centra in Nederland, past deze behandeling al langer toe.

Vandaag, 16 december wordt de 300ste patiënt behandeld met IORT, intraoperatieve radiotherapie. Het MCH is in de regio het enige ziekenhuis dat deze behandeling sinds 2010 aanbiedt. Bij deze behandeling voor patiënten met borstkanker van 60 jaar en ouder wordt tijdens de borstsparende operatie direct en eenmalig de wondrand in de borst bestraald.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.