Laatste nieuws

5 februari 2016 - Vanwege het terugtreden van enkele leden, onder wie de huidige voorzitter in de loop van 2016, zoekt de Cliëntenraad van MCH-Bronovo nieuwe leden en een nieuwe voorzitter.

1 februari 2016 - Fris de lente in, een maandje detoxen? Wat doet een maand lang geen alcohol drinken met u? Ga nu de uitdaging aan en doe in maart mee aan IkPas.

29 januari 2016- Wie vanaf 1 februari aanstaande een (goedaardige) gynaecologische ingreep moet ondergaan, zal geopereerd worden in Bronovo. De operatielocatie concentreert zich vanaf dan dus op een plek.

De poliklinieken, daar waar je consult en nacontroles krijgt, blijven op alle locaties open.

29 januari 2016 - Vrijdag 29 januari wordt het hoogste punt bereikt van de bouw van het nieuwe radiotherapiecentrum bij de locatie MCH Antoniushove. Ter gelegenheid van deze mijlpaal gaat de vlag uit en wordt er traditioneel bier geschonken. Naar verwachting zal de nieuwbouw eind 2016 klaar zijn.

28 januari 2016 - Hoe is de financiering van specialistische zorg geregeld? En welke dillema’s kom je in de praktijk tegen als je beslissen moet over de aanschaf van dure specialistische technologieën? Deelnemers aan de Masterclass Zorg, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gingen hierover in discussie met medewerkers van MCH-Bronovo.

28 januari 2016 - Op zondag 31 januari vindt weer de Feel At Home beurs voor expats plaats in het atrium van het stadhuis van Den Haag. Expats en andere geïnteresseerden kunnen informatie krijgen over onder meer cultuur, sport en zorg in en om Den Haag. 

19 januari 2016 - Het wetenschappelijk onderzoek in MCH-Bronovo neemt spectaculair toe. Het aantal klinische onderzoeken op het terrein van patiëntenzorg kende de afgelopen vier jaar een groei van 61 procent.

14 januari 2016 - Slagaderverkalking (atherosclerose) kan resulteren in vernauwing van de kransslagaders. Mensen met deze aandoening - één van de meest voorkomende aandoeningen van deze tijd – hebben last van pijn op de borst. Om deze grote groep patiënten nóg sneller en effectiever te kunnen behandelen nemen de cardiologen van MCH-Bronovo deel aan een nieuwe manier van samenwerking in de regio Den Haag, Leiden, Leiderdorp, Alphen aan de Rijn, Zoetermeer en Gouda.

11 januari 2016 - De neuro-oncologie is al jarenlang het werkterrein van prof Martin Taphoorn, neuro-oncoloog in MCH-Bronovo en hoogleraar neuro-oncologie in het LUMC. In zijn oratie op 8 januari jongstleden sprak hij de ambitie uit het onderzoek naar uitkomstmaten in de neuro-oncologie te funderen en verder uit te bouwen.

6 januari 2016 - MCH-Bronovo is gestart met een ervaringsonderzoek onder patiënten die een darmoperatie hebben ondergaan in ziekenhuis Atoniushove in Leidschendam. Antoniushove is één van de locaties van MCH-Bronovo en van het Universitair Kanker Centrum Leiden | Den Haag (UKC).

 

4 januari 2016 - Sinds 1 januari 2016 worden de meeste afspraken met de sportarts vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Hiervoor heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. 

17 december 2015 - Marissa van Maaren, onderzoeker bij IKNL, heeft donderdag 10 december een presentatie gegeven tijdens het San Antonio Breast Cancer Symposium (SABCS) in San Antonio (VS). Daar presenteerde zij de resultaten van een studie, waarin de 10-jaarsoverleving na borstsparende therapie (chirurgie plus radiotherapie) versus mastectomie is onderzocht bij vrouwen met een vroeg stadium van borstkanker.

15 december 2015 - Eens in de vijf jaar wordt door Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) bekeken of ziekenhuizen aan de eisen van een topklinisch ziekenhuis voldoen. MCH was al een topklinisch ziekenhuis, Bronovo nog niet. Op 10 december werd MCH-Bronovo als eerste fusieziekenhuis, met locaties wel en niet topklinisch, bezocht door de STZ.

10 december 2015 - Op woensdag 2 december ontving bestuursvoorzitter Paul Doop een verrassende surprise die op een bloedende wond leek uit handen van Riet Rosier-Meershoek, oud-medewerkster van Antoniushove.

 

1 december 2015 - MCH-Bronovo huisvest vanaf nu het 'landelijk expertisecentrum voor gliomen'. Deze benoeming van het ministerie van VWS is erkenning voor het werk van het neuro-oncologisch team van prof. Martin Taphoorn. Het zet ook de deur open naar Europese onderzoekssubsidies.

 

30 november 2015 - Maandag 30 november vond de officiële opening van de Focuskliniek Orthopedie plaats op locatie Bronovo. MCH-Bronovo opent hiermee de eerste Focuskliniek Orthopedie binnen de muren van een ziekenhuis en brengt zo gespecialiseerde orthopedische zorg samen om kwaliteit en service voor de patiënt te vergroten.

 

27 november 2015 - Op 9 december zou omroep Max een live borstsparende operatie met bestraling (IORT) uitzenden op NPO 1 bij een patiënte met borstkanker. Een ingewikkelde operatie is lastig te plannen en vraagt om optimale omstandigheden. Deze voorwaarden zijn onverhoopt niet aanwezig waardoor de uitzending niet kan doorgaan. Intra Operatieve Radiotherapie (IORT) wordt in twee ziekenhuizen in Nederland toegepast.

 

27 november 2015 - De Focuskliniek Orthopedie van MCH-Bronovo opent maandag 30 november haar deuren in Bronovo. MCH-Bronovo brengt hiermee gespecialiseerde zorg voor alle ingrepen aan het bewegingsapparaat (gewrichten, botten, spieren, pezen en zenuwen) samen op één plek. De poliklinieken op de drie locaties, Westeinde, Antoniushove en Bronovo, blijven gewoon open.

 

27 november 2015 - MCH-Bronovo is het eerste ziekenhuis in Nederland dat succesvol een nieuwe hartmonitor bij patiënten heeft geïmplanteerd. Deze monitor spoort zelfstandig onregelmatigheden in het hartritme op en verzendt die informatie naar de arts van de patiënt. Met de monitor wil MCH-Bronovo zijn aanbod in telegeneeskunde verder uitbreiden, zodat meer patiënten in Nederland toegang krijgen tot de voordelen hiervan.

 

26 november 2015 - Vandaag neemt de kinderafdeling van MCH-Bronovo, vertegenwoordigd door Petra van der Bijl en Leonie Kapitein, een mooi budget in ontvangst. Hierdoor gaat er spoedig een ‘droomplek’ komen: een coole ontspanningsruimte voor tieners. Het Ronald Mc Donald Kinderfonds viert met deze wedstrijd dat zij zich al 30 jaar voor het zieke kind inzetten. Geen kleintje, maar ook niet volwassen

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.