Laatste nieuws

1 juli 2016 - Het hiv-centrum van MCH-Bronovo bestaat al meer dan 25 jaar. Onlangs ontving het centrum het HKZ-certificaat voor de hiv-zorg. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het certificaat geeft aan dat in MCH-Bronovo de zorg voor en om de mensen met hiv goed georganiseerd is, dat cliënten in het zorgproces centraal worden gesteld, dat we continu werken aan optimalisering van het aanbod en dat we betrouwbare resultaten kunnen laten zien.

23 juni 2016 - Dinsdag 21 juni maakte de rolstoelbus van het Huis Nebo haar eerste officiële rit. Met achter het stuur een eigen chauffeur met het pas behaalde certificaat als rolstoelbuschauffeur op zak. Drie bewoners van de afdeling Psychogeriatrie reden mee met begeleiding, naar Scheveningen. Na jaren weer eens flaneren op de Boulevard en eens kijken hoe de Pier er anno 2016 uit ziet: juist voor deze bewoners is zo’n uitstapje enorm waardevol.

14 juni 2016 - Maandag 13 juni vond in het ADO Stadion het eerste Sportho symposium plaats voor huisartsen en doktersassistenten; een nieuw initiatief van de Focuskliniek Orthopedie, de sportartsen van MCH-Bronovo en de fysiotherapeuten van B&B Health Care. Centraal stonden thema’s op het gebied van het steun – en bewegingsapparaat.

8 juni 2016 - Vanochtend tekenden de ministers Schippers (Volksgezondheid) en Kamp (Economische Zaken), samen met een groot aantal partijen, de ‘Health Deal’ voor beslisondersteuning in de oncologie. Chirurg-oncoloog dr. Onno Guicherit deed dit namens MCH-Bronovo, een van de drie ziekenhuizen die deelnemen in de Health Deal.

7 juni 2016 - De Focuskliniek Orthopedie en de sportartsen van MCH-Bronovo en de fysiotherapeuten van B&B Healthcare hadden hun handen vol op de Haagse Spelen in het ADO Stadion afgelopen zondag 5 juni. Bij de Focuskliniek Orthopedie kon men verder een kijkje nemen in de knie en er kon ook geboord en gezaagd worden.

6 juni 2016 - Donderdag 2 juni is de Bronovo Beweegtuin gekozen tot winnaar van de Vitaliteitsaward van het stadsdeel Haagse Hout. Inititatiefnemer Rik van Hooff, manager fysio- en ergotherapie, mocht de award in ontvangst nemen.

3 juni 2016

Gisteren en vandaag is het extra druk op de Spoedeisende Hulp (SEH) van de locatie Westeinde. Omdat het HagaZiekenhuis overgaat op een nieuw ICT-systeem gaan spoedpatiënten naar de SEH op het Westeinde.

 

 

2 juni 2016 - De nationale Huidkankerdag op zaterdag 21 mei was een groot succes. Ruim 100 mensen hadden zich hiervoor ingeschreven. Vier dermatologen stonden voor hen klaar op locatie Antoniushove. 

1 juni 2016 - Stellen met een kinderwens kunnen vanaf 1 juni 7 dagen per week bij MCH-Bronovo terecht voor een IUI-behandeling. IUI staat voor intra-uteriene inseminatie wat het binnen brengen van zaad in de baarmoeder betekent. Voorheen was deze behandeling 6 dagen per week mogelijk in zowel Westeinde als Bronovo.

27 mei 2016 - Focuskliniek Orthopedie is aanwezig tijdens de finale van de Stadsspelen op zondag 5 juni. Op deze dag verandert het Kyocera Stadion van 11.00 tot 17.00 uur in een groot Haags sportspektakel voor jong en oud. Er is een bomvol sport- en entertainment programma.

26 mei 2016 - Op dinsdag 31 mei nodigt MCH-Bronovo bewoners uit de wijk, cliënten van buurtorganisaties en/of patiënten uit uw praktijk en uit het ziekenhuis uit om kennis te maken met de Bronovo Beweegtuin.

 

24 mei 2016 - Precies een jaar na het slaan van de eerste paal, op 4 juni 2015, opent het centrum van 10.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor belangstellenden. Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 4 juni kunnen bezoekers een rondleiding krijgen om te zien hoe dit project tot stand is gekomen, meer horen over de bijzondere aspecten tijdens de bouw en hoe het speciale beton is toegepast.

20 mei 2016 - Zaterdag 21 mei vindt de landelijke Huidkankerdag plaats. De dermatologen van MCH-Bronovo doen hier aan mee. Tijdens de Huidkankerdag krijgt u op locatie Antoniushove informatie over huidkanker, veilig zonnen en kunt u uw huid laten controleren op eventuele verdachte plekjes door een dermatoloog.

12 mei 2016 - Zaterdag 14 mei om 16.30 uur vertelt MCH-Bronovochirurg dr. A.C. de Vries in het SBS6 programma ‘Samen Sterk’ meer over het gebruik van persoonlijke gezondheidsdossiers, ook wel PGD’s genoemd.

9 mei 2016 - Op vrijdag 29 april jongstleden vond het eerste Symposium Acute Neurologie plaats. Op de locatie Westeinde van MCH-Bronovo verzamelden zich zo’n honderddertig neurologen (in opleiding), SEH-artsen (in opleiding) en andere geïnteresseerden.

26 april 2016 - Mirjam Graat, leerling-verpleegkundige in MCH-Bronovo, krijgt in 2012 te horen dat ze borstkanker heeft en besluit zo goed mogelijk met de ziekte om te gaan. Tijdens haar behandeling op de locatie Antoniushove komt ze in aanraking met een medisch psycholoog en met die hulp rekent ze af met oud zeer en gedrag dat haar geluk in de weg stond. Zo kiest zij voor een nieuwe baan: Mirjam werkt nu zelf als leerling-verpleegkundige in MCH-Bronovo.

25 april 2016 - Diabetespatiënten die meer willen bewegen kunnen binnenkort weer meedoen met de Nationale Diabetes Challenge. De uitdaging? Zestien weken lang wandelen: 2 keer per week zelfstandig én 1 keer per week samen met andere diabetespatiënten, diabetesverpleegkundigen en diëtisten.

25 april 2016 - De poliklinieken Fertiliteit van Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo op de locaties Westeinde, Antoniushove en Bronovo hebben de ‘Freya Pluim’ ontvangen. We mogen het keurmerk blijven voeren voor de periode 2016-2017. Alleen klinieken die voldoen aan kwaliteitscriteria, ontvangen het keurmerk. Freya is de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. 

22 april 2016 - “Vandaag is Den Haag weer een stukje seniorvriendelijker geworden.” Dat zei beleidsadviseur Albert Wagener op donderdag 21 april namens de gemeente tijdens de opening van de Bronovo Beweegtuin.

22 april 2016 - 29 april vindt het eerste symposium Acute Neurologie plaats, op initiatief van de werkgroep Acute Neurologie. In de dagelijkse praktijk worden specialisten op de Spoedeisende hulp (SEH) in toenemende mate geconfronteerd met complexe acute neurologische aandoeningen met diagnostische onzekerheden en meervoudige pathologie.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.