Laatste nieuws

27 mei 2016 - Focuskliniek Orthopedie is aanwezig tijdens de finale van de Stadsspelen op zondag 5 juni. Op deze dag verandert het Kyocera Stadion van 11.00 tot 17.00 uur in een groot Haags sportspektakel voor jong en oud. Er is een bomvol sport- en entertainment programma.

26 mei 2016 - Op dinsdag 31 mei nodigt MCH-Bronovo bewoners uit de wijk, cliënten van buurtorganisaties en/of patiënten uit uw praktijk en uit het ziekenhuis uit om kennis te maken met de Bronovo Beweegtuin.

 

24 mei 2016 - Precies een jaar na het slaan van de eerste paal, op 4 juni 2015, opent het centrum van 10.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor belangstellenden. Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 4 juni kunnen bezoekers een rondleiding krijgen om te zien hoe dit project tot stand is gekomen, meer horen over de bijzondere aspecten tijdens de bouw en hoe het speciale beton is toegepast.

20 mei 2016 - Zaterdag 21 mei vindt de landelijke Huidkankerdag plaats. De dermatologen van MCH-Bronovo doen hier aan mee. Tijdens de Huidkankerdag krijgt u op locatie Antoniushove informatie over huidkanker, veilig zonnen en kunt u uw huid laten controleren op eventuele verdachte plekjes door een dermatoloog.

12 mei 2016 - Zaterdag 14 mei om 16.30 uur vertelt MCH-Bronovochirurg dr. A.C. de Vries in het SBS6 programma ‘Samen Sterk’ meer over het gebruik van persoonlijke gezondheidsdossiers, ook wel PGD’s genoemd.

9 mei 2016 - Op vrijdag 29 april jongstleden vond het eerste Symposium Acute Neurologie plaats. Op de locatie Westeinde van MCH-Bronovo verzamelden zich zo’n honderddertig neurologen (in opleiding), SEH-artsen (in opleiding) en andere geïnteresseerden.

26 april 2016 - Mirjam Graat, leerling-verpleegkundige in MCH-Bronovo, krijgt in 2012 te horen dat ze borstkanker heeft en besluit zo goed mogelijk met de ziekte om te gaan. Tijdens haar behandeling op de locatie Antoniushove komt ze in aanraking met een medisch psycholoog en met die hulp rekent ze af met oud zeer en gedrag dat haar geluk in de weg stond. Zo kiest zij voor een nieuwe baan: Mirjam werkt nu zelf als leerling-verpleegkundige in MCH-Bronovo.

25 april 2016 - Diabetespatiënten die meer willen bewegen kunnen binnenkort weer meedoen met de Nationale Diabetes Challenge. De uitdaging? Zestien weken lang wandelen: 2 keer per week zelfstandig én 1 keer per week samen met andere diabetespatiënten, diabetesverpleegkundigen en diëtisten.

25 april 2016 - De poliklinieken Fertiliteit van Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo op de locaties Westeinde, Antoniushove en Bronovo hebben de ‘Freya Pluim’ ontvangen. We mogen het keurmerk blijven voeren voor de periode 2016-2017. Alleen klinieken die voldoen aan kwaliteitscriteria, ontvangen het keurmerk. Freya is de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. 

22 april 2016 - “Vandaag is Den Haag weer een stukje seniorvriendelijker geworden.” Dat zei beleidsadviseur Albert Wagener op donderdag 21 april namens de gemeente tijdens de opening van de Bronovo Beweegtuin.

22 april 2016 - 29 april vindt het eerste symposium Acute Neurologie plaats, op initiatief van de werkgroep Acute Neurologie. In de dagelijkse praktijk worden specialisten op de Spoedeisende hulp (SEH) in toenemende mate geconfronteerd met complexe acute neurologische aandoeningen met diagnostische onzekerheden en meervoudige pathologie.

20 april 2016 - De gangbare operatieve behandeling bij patiënten met een vernauwing in het wervelkanaal moet worden herzien. Dat blijkt uit Zweeds en Amerikaans onderzoek. De twee publicaties verschenen woensdag 13 april 2016 in het New England Journal of Medicine. Neurochirurgen Wilco Peul en Wouter Moojen (LUMC, MCH-Bronovo en HagaZiekenhuis-Reinier de Graaf) schreven in hetzelfde tijdschrift een editorial, waarin zij het onderzoek van commentaar voorzien.

15 april 2016 - De komende tijd zullen de raad van bestuur en specialisten van MCH-Bronovo bewoners, huisartsen en andere betrokkenen opzoeken om de overwegingen bij het besluit tot sluiting van de Spoedeisende Hulp (SEH) van MCH-Bronovo, locatie Antoniushove toe te lichten.

 

14 april 2016 - Op woensdag 13 april hebben 18 vrijwilligers in MCH-Bronovo de Stadsspeld van Den Haag ontvangen. Wethouder en 1e locoburgemeester Ingrid van Engelshoven reikte de spelden aan de vrijwilligers op locatie Bronovo uit. De 18 vrijwilligers zijn vijftien jaar of langer werkzaam in Bronovo en verrichten werkzaamheden bij bureau Patiëntenvoorlichting (PAVO) en bij de geestelijke verzorging, zoals de kerkdiensten.

7 april 2016 - Bent u aan het revalideren of kunt u gewoon weleens wat meer beweging gebruiken? En is een overdekte fysioruimte niks voor u? Kom dan vanaf eind april naar de Bronovo Beweegtuin! Op 21 april a.s. wordt de beweegtuin officieel geopend.

4 april 2016 - Sinds vanmorgen rijdt er een gratis pendelbus tussen Westeinde en Bronovo. Patiënten kunnen hier op vertoon van hun afsprakenkaart of patiëntenpas gebruik van maken. De bus rijdt van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Elk heel uur vertrekt de bus van Westeinde (08.00 uur, 09.00 uur etc.) en elk half uur van Bronovo (08.30 uur, 09.30 uur etc.). Met de pendelbus wil MCH-Bronovo patiënten een extra service bieden.

1 april 2016 - De directie van het Huis Nebo heeft op donderdag 31 maart de sleutels van de rolstoelbus in ontvangst genomen. Hiermee laat Stichting Vrienden van Nebo zien dat mobiliteit een van de belangrijkste pijlers is in ouderenzorg, juist ook op deze locatie.

31 maart 2016 - Vandaag op de laatste dag van de darmkankermaand is de opblaasbare darm in Antoniushove nog te bezichtigen. In de darm is te zien hoe darmkanker ontstaat. Tijdens twee informatiedagen hoorden bezoekers van zorgverleners hoe darmkanker ontstaat en wat een patiënt meemaakt na het horen van de diagnose darmkanker.

18 maart 2016 - Donderdagavond 17 maart 2016 vond de 6e editie plaats van het regionale neurochirurgisch symposium in MCH-Bronovo, locatie Westeinde. Net als voorgaande jaren is het symposium goed bezocht met meer dan tweehonderd deelnemers.

18 maart 2016 - De LUMC-Campus Den Haag is op donderdag 17 maart gelanceerd tijdens een openingsbijeenkomst in het centrum van Den Haag. Het LUMC, de Haagse STZ-ziekenhuizen, de Universiteit Leiden en de Gemeente Den Haag willen met dit initiatief merkbare meerwaarde creëren op het gebied van innovatie in de zorg, medisch onderwijs en patiëntgebonden onderzoek in de Haagse regio. Daarvan gaan de inwoners van Den Haag en huisartsen profiteren.
 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.