Laatste nieuws

29 juli 2015 – In diverse media, waaronder NU.nl en Telegraaf.nl, verscheen maandag een bericht over een onderzoek naar regionale bestraling na de operatie bij borstkanker – gecoördineerd door het RadboudUMC. Uit het onderzoek blijkt dat regionale bestraling na de operatie de kans op overleving bij borstkanker kan verbeteren. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het gezaghebbend tijdschrift New England Journal of Medicine. MCH-Bronovo radiotherapeut prof. dr. Henk Struikmans is een van de studiecoördinatoren en medeauteur van het artikel. Een deel van de ruim 4.000 patiënten die zijn onderzocht, werden door hem of een van zijn collega’s behandeld in MCH-Bronovo.

28 juli 2015 - De Nederlandse Stomavereniging heeft MCH en Bronovo het groene vinkje voor goede stomazorg gegeven. Dat betekent dat onze ziekenhuizen voldoen aan kwaliteitsnormen die door patiënten belangrijk gevonden worden.

21 juli 2015 - Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) heeft, net als voorgaande jaren, voor 2015 het roze lintje voor goede borstkankerzorg toegekend aan MCH-Bronovo. Dit betekent dat de kwalitatief goede zorg voor borstkankerpatiënten ook dit jaar is voortgezet.

 

21 juli 2015 - Vanaf 21 juli vinden afspraken voor de polikliniek Dermatologie in Buitenpoli Koninginnegracht plaats in Bronovo ziekenhuis en Bronovo Gezondheidscentrum Wassenaar. Deze locaties zijn op korte afstand van de Buitenpoli aan de Koninginnegracht in Den Haag. Patiënten die een afspraak hadden houden hun eigen dermatoloog op de nieuwe locatie.

 

15 juli 2015 - Zorgverzekeraar CZ stelt dat de borstkankerzorg in MCH-Bronovo tot de hoogste categorie, die van ‘beste ziekenhuizen’ behoort. Zorgverzekeraar CZ hanteert 10 indicatoren om te bepalen of de zorg in de categorie ‘beste zorg’ valt. De score is behaald door onder andere een gestructureerd behandeloverleg door een multidisciplinair borstkankerteam voor en na de operatie.

30 juni 2015 - Tijdens het WK Beachvolleybal verzorgt MCH-Bronovo de medisch specialistische hulp voor de speelsters en spelers van alle teams die in Den Haag spelen.

 

29 juni 2015 - De telefoonstoring is verholpen. U kunt het MCH weer bereiken op de gebruikelijke telefoonnummers. Nogmaals onze excuses voor het ongemak..

 

23 juni 2015 - Vrouwen die bestraald worden voor borstkanker, hebben een iets grotere kans op het ontstaan van hart- en vaatziekten later in het leven. Door de stralingsdosis in dat gebied, de zogenoemde hartdosis, zo veel mogelijk te beperken, kan de kans op hart- en vaatziekten verminderd worden. Dat schrijft MCH-Bronovo onderzoeksmedewerker Mirjam Mast in haar proefschrift dat zij 23 juni verdedigt aan de Universiteit Leiden.

Van donderdag 25 juni  tot maandag 29 juni is het niet mogelijk om online een afspraak te maken, te wijzigen of te annuleren. Dit komt omdat MCH-Bronovo overstapt op een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem. Wilt u een afspraak maken, wijzigen of annuleren? Neem dan contact op met het Afsprakenbureau, bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 17.00 uur op telefoonnummer 070 – 330 24 45.

16 juni 2015. Vandaag en morgen doet de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoek naar de informatie over de kosten van dure geneesmiddelen door het MCH. MCH herkent zich niet in de aanleiding tot dit onderzoek, maar verleent hieraan uiteraard alle medewerking.

9 juni 2015. Maandag 8 juni vond bij ROC Mondriaan in Rotterdam de ondertekening plaats van de Strategische Alliantie Zorgopleidingen Haaglanden. Ondertekenaars van deze samenwerkingsovereenkomst zijn de bestuurders van MCH-Bronovo, het Hagaziekenhuis, De Haagse Hogeschool, Hogeschool Leiden en ROC Mondriaan.

4 juni 2015. Vanochtend werd de eerste paal van de bestralingsafdeling geslagen in MCH Antoniushove. Eind volgend jaar verhuist de bestralingsafdeling van MCH Westeinde naar MCH Antoniushove.

2  juni 2015. Op 4 juni wordt de eerste paal geslagen van het nieuwe radiotherapiecentrum van MCH-Bronovo in Leidschendam. Met de bouw van het nieuwe radiotherapiecentrum aan MCH Antoniushove kunnen we de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van bestraling blijven toepassen. De bunkers worden boven de grond gebouwd, waardoor patiënten tijdens hun bezoek daglicht zien, en de tuin van MCH Antoniushove. Zo zetten we een nieuwe stap om alle specialistische zorg voor onze patiënten met kanker samen te brengen op één locatie.

1 juni 2015 - Vandaag begint prof. Martin Taphoorn, neuro-oncoloog in MCH-Bronovo,  als hoogleraar neuro-oncologie in het LUMC. Taphoorn werkt vanaf dan twee dagen per week in het LUMC en de  rest van de week in MCH-Bronovo. De neuro-oncologische zorg in MCH-Bronovo is uitstekend, en wordt met de samenwerking met het LUMC naar een nog hoger plan getild doordat meer patiënten gezien worden en meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk is.

 

22 mei 2015 - Op 21 mei vond de Benefietsmarathon plaats in de hal van MCH Westeinde. 340 deelnemers fietsten mee. In totaal werd € 27.420,-  bij elkaar gefietst. De stichting Bewegen tegen kanker kan met dit bedrag 35 patiënten helpen in het beweegprogramma van MCH en Bronovo.

Om ook in de komende jaren de juiste zorg te kunnen blijven bieden en nog beter tegemoet te komen aan de wensen van patiënten is MCH-Bronovo flink aan het verbouwen en renoveren. De renovatie van de 1e etage in Bronovo is afgerond en gaat ruimte bieden aan een afdeling waarin een verpleegafdeling voor hart- en longpatiënten wordt samengevoegd met de specialistische afdelingen CCU/Hartbewaking en Eerste Hart Hulp.

 

15 mei 2015 - Het Roparunteam 178 van MCH-Bronovo vertrekt volgende week vrijdag voor de zesde keer naar Parijs om mee te doen aan de Roparun. Zij gaan op zaterdag 23 mei van start in Parijs en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. In aanloop naar de Roparun zamelt het team zo veel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun, vorig jaar 5,4 miljoen euro, gaat naar ruim 150 goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

28 april 2015 - Afgelopen vrijdag heeft MCH-vrijwilliger Gerard de Bruijn, uit handen van de burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag, een koninklijke onderscheiding gekregen. De Bruijn werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

  

 

28 april 2015 - Veertig patiënten van MCH-Bronovo starten met een eHealth-proef. Vier van de zes afspraken met hun arts worden virtuele consulten, hun gezondheid monitoren ze zelf met onder meer bloeddruk- en glucosemeters. “We willen helder krijgen wat patiënten nuttig vinden, en welke technische vernieuwingen hun gezondheid écht helpen verbeteren”, aldus divisiemanager Robert Weij van MCH-Bronovo.

14 april 2015 - Vandaag verdedigt dermatoloog in opleiding Marije Kroon haar proefschrift  met als titel “Pigmented Skin Disorders; evaluation and treatment” bij de Universiteit van Amsterdam. Een van haar co-promotors is dr. Wietze van der Veen, als dermatoloog verbonden aan Medisch Centrum Haaglanden en het AMC. Hij vertelt: “Marije heeft in haar onderzoek een aantal bevindingen gedaan die direct van belang zijn voor onze patiëntenzorg. Op de pigmentpoli van Medisch Centrum Haaglanden maken we hier inmiddels al gebruik van.”

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.